2014年8月31日 星期日










2014年8月29日 星期五



2014年8月28日 星期四



2014年8月20日 星期三

大家還記得用銀紙接衫?Gundam Cafe也推出了用手帕接衫。幾特別!



2014年8月9日 星期六

這盒宇宙戰艦大和號2199大蛋算唔錯,上色夠精細,又跟埋同比例Yamato!Domelaze III及Yamato各砲台可轉動,Domelaze III的主艦橋可分離。

Yamato個display stand好難插入艦底,整斷埋... 遲些要用AA膠....

好擔心之後那三架空母是不是同比例,唔啱比例我唔買了。









2014年8月8日 星期五





2014年8月7日 星期四

今次海洋堂已是第三次為Wonder Festival推出會場限定 REVOLTECH Mini Danboard。今次多返些成意,黑色頭 x Wonder Showcase。 






2014年8月6日 星期三

海洋堂的Revoltech Mini Series中,首次推出別色Danboard。白色都唔錯!







2014年8月5日 星期二

戴志偉公仔高度約22cm,個樣夠Cute!






2014年8月4日 星期一

大家要看實物才能感受到好正的3D效果!









Official Website:
http://www.teradamokei.jp/product/tenkei/1100/1100-no46.html
http://www.teradamokei.jp/product/tenkei/1100/1100-no47.html

2014年8月2日 星期六

DX版 超合金 Magna Beetle,除了舊合金必有射飛彈裝備,它本身也是一部回力車。車門及車頂可打開。童年真係好喜歡這架甲蟲車 !